tirsdag den 28. april 2015

Netværk

Hvordan Internettet hænger sammen.

Internettet er en kæmpe serie forbindelse af computere og servere, der alt sammen er sat til en Backbone. Alt information går gennem Backbonen som bliver sendt til andre netværk andre steder i verdenen, hvis du fek.s sidder i danmark og prøver at tilgå en server i Usa, bliver din request send fra din computer til din ISP derefter igennem en Backbone og videre til serveren og derefter omvendt.

Hvad er Malware.

Malware er et program, der bliver sniger ind ved hjælp af en fil Fek.s Word fil, Excel eller ligende,
der finden mange forskellige former for Malware, bland andet Virus, Worm, Keyloggers og Adware.
Men den mest skadelige virus lige nu er FBI virusen, der udgir sig for at du har gjord noget ulovligt, og derefter låser alle dine filer, og hvis du vil have den åbnet igen skal man betale dem, men det er selvfølgelig en Scam, og de fleste der hopper på den og betaler dem, får kun en procentdel af deres filer låst op. Keyloggers, gemmer alle dine login oplysninger og sender filerne til bagmanden, adware indstallere et program der næsten er umuligt at fjerne, som laver popup ads på alle dine browsere. En worm inficere din computer og sender sig selv videre til andre i din kontakter, og den bliver ved med sprede sig.

Er det nødvendigt med sikre protokoller på nettet

For at beskytte person følsomme data, er det vigtigt med sikre protokoller på nettet. Hvis vi ikke brugte sikre protokoller ville alle med en lille forståelse af nettet kunne hente følsomme data som fek,s Cpr-nr, Konto Oplysninger, Password og mere.

MAC Adresse

Din MAC-Adresse er din Fysiske adresse, og er helt unik i fårhold til alle andre, Det er en adresse som sat til dit netværks kort, den har en adresse længde på 48 bit og består af 12 Hexidecimale tegn.
På din router kan man fek,s sætte enkelte MAC-adresser til at kunne tilslutte din router, og da der ikke er andre med den samme MAC-adresse som din, gør det din router mere sikker.


2 kommentarer:

  1. wow så meget info om tingene er blevet kløvere om tingene

    SvarSlet
  2. Det er en god forklaring af de forskellige ting som er meget vigtigt at vide :-)

    SvarSlet